Levensreddende AED nu ook in station Oldenzaal

In februari kwam op het station van Weesp een persoon om het leven, omdat op het station geen AED aanwezig was.

Heel frustrerend volgens de hulpverlener van destijds, Arnoud Vermeer. Het zette mij aan om te kijken of op het Oldenzaals trein- en busstation wel een AED voorhanden was. Dat bleek niet het geval. Daarom werd een eenmansactie gestart. Oldenzaalse ondernemers, Stichting Hart voor Oldenzaal, Buurtinitiatief Oldenzaal, en NS stations waren allen bereid om bijdragen te leveren.

Goed initiatief
NS station heeft in een deel van de kosten bijgedragen, maar neemt nu verder alle verantwoordelijkheid op zich. Zoals verzekering, diefstal, controle en periodiek onderhoud. Hopelijk is het niet nodig dat de AED moet worden gebruikt. Toch is het goed dat we ook hier op het Oldenzaalse station zijn voorbereid op het geval, dat.

Leer reanimeren
De vervolgactie is nu om vrijwilligers te vinden die de opleiding reanimatie en AED opleiding willen volgen. Buurtpreventie Oldenzaal stelt hier gelden voor ter beschikking.

zie ook: https://www.hartvanoldenzaal.nl/nieuws/algemeen/40900/levensreddende-aed-nu-ook-in-station-oldenzaal

Al €1.000.000 euro opgehaald voor AED’s in de buurt

Miljoen euro opgehaald voor AED’s in de buurt
Gepubliceerd op: 4 december 2018
Laatst gewijzigd op: 4 december 2018
AED+met+buitenkast

Buurtbewoners in heel Nederland hebben samen al 1 miljoen euro opgehaald voor AED’s bij hun in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl zijn op tal van plekken acties gestart om geld voor de aanschaf van een AED bij elkaar te krijgen. In totaal hebben al bijna 30 duizend buren gedoneerd voor zo’n levensreddend apparaat in de buurt.
“Toen we in maart dit jaar begonnen met BuurtAED hadden we niet durven dromen dat het zo snel zou gaan,” zegt Marianne Spoelstra van de Hartstichting. “Je merkt dat het onderwerp enorm leeft. Mensen gaan het gesprek aan met de buren en zeggen tegen elkaar: we moeten zelf ook iets doen. Want door de kosten samen te dragen, wordt de aanschaf van een AED een stuk laagdrempeliger. Voor een klein bedrag, kun je een gigantisch verschil maken: je kunt helpen een mensenleven te redden met een AED.

Nu landelijk één oproepsysteem voor reanimatie

Gepubliceerd op: september 2018
Laatst gewijzigd op: september 2018

Nederland heeft nu één landelijk oproepsysteem voor reanimatie: HartslagNu. Burgerhulpverleners die zijn aangesloten bij het systeem kunnen nu overal in Nederland worden opgeroepen bij een 112-melding van een hartstilstand. Waar ze ook zijn.

Nederland is hiermee het eerste land ter wereld dat op deze schaal burgers oproept bij een hartstilstand in hun buurt.

Twee oproepsystemen samengevoegd

Het nieuwe HartslagNu is een samenvoeging van 2 oproepsystemen: HartveiligWonen en HartslagNu. Eerder bedienden zij elk een deel van Nederland. Toen kon een burgerhulpverlener alleen opgeroepen worden in zijn eigen regio. Nu kan dat in heel Nederland.

Gegevens AED controleren

Gepubliceerd op: 20 maart 2018
Laatst gewijzigd op: 20 maart 2018
Helaas blijven we in de accounts van burgerhulpverleners en AED’s regelmatig zien, dat bepaalde gegevens niet meer correct zijn.

Dit zorgt ervoor dat burgerhulpverleners en AED’s niet ingezet kunnen worden tijdens een reanimatie.

Het is dus belangrijk om alle gegevens actueel te houden.

Voor de burgerhulpverleners is het van belang om de volgende gegevens actueel te houden:

– Datum van uw laatst gevolgde reanimatiecursus
– E-mailadres
– Telefoonnummer
– Adreswijziging

Voor de AED-beheerders is het van belang om de volgende gegevens actueel te houden:

– Adres van de AED
– Verloopdatum van de elektroden
– Verloopdatum van de accu

Wijzigingen kunt u doorgeven via info@hartslagnu.nl of via 088-0330245.

Pilotfase BuurtAED gestart

Gepubliceerd op: 22 februari 2018
Laatst gewijzigd op: 22 februari 2018

De Hartstichting is in samenwerking met Philips gestart met de pilotfase van Buurtaed.nl (zie ook onderstaand bericht 2 januari 2018).

LEES MEER >>

Hartstichting en Philips werken samen aan hartgezonde samenleving

Gepubliceerd op: 26 januari 2018
Laatst gewijzigd op: 26 januari 2018

Philips en de Hartstichting gaan de komende drie jaren samenwerken om het leven van hart- en vaatpatiënten en (hoog)risicogroepen in Nederland te verbeteren. We werken samen aan een netwerk van burgerhulpverleners en AED’s, een gezonde leefstijl en innovatieve behandelingen voor hartpatiënten. Vandaag tekenden beide partijen in Eindhoven de samenwerkingsovereenkomst.

LEES MEER >>

Vergoeding gebruikskosten AED

Gepubliceerd op: 2 januari 2018
Laatst gewijzigd op: 2 januari 2018

Met ingang van 1 januari 2018 komen de gebruikskosten die direct gerelateerd zijn aan een AED-inzet, voor vergoeding in aanmerking. Als eigenaar van de AED kunt u de kosten declareren bij Ambulance Oost door gebruik te maken van het formulier op www.ambulanceoost.nl. Alleen volledig ingevulde formulieren, voorzien van de factuur als bijlage, worden in behandeling genomen.

Onder de kosten voor een daadwerkelijke AED-inzet worden verstaan, de kosten die rechtstreeks gerelateerd zijn aan een AED-inzet bij een verzekerde. Het betreft alleen het vervangen van de elektroden en het uitlezen van de AED. De vervanging van de batterij valt onder de reguliere kosten, tenzij een batterij iedere keer vervangen moet worden na een AED-inzet.

De AED-eigenaar kan de nota van het weer gebruiksklaar maken van de AED na een inzet rechtstreeks indienen bij Ambulance Oost. Ambulance Oost vergoedt de kosten vervolgens aan de AED-eigenaar.

Bij vragen kunt u contact opnemen met: Opleidingen@ambulanceoost.nl

LEES MEER >>

Neem contact op

Via dit formulier stuur je ons een mail, we reageren zo spoedig mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search